4D-Vinyl: DE REVOLUTIE IN HET WATERBED

 

4D-Comfort onderzoek, in samenwerking met internationale experts heeft ons in staat gesteld om de 4D comfort matras verder te ontwikkelen tot het unieke product dat het nu is. Geen enkel ander slaapsysteem kan de verjongende eigenschappen van 4D comfort evenaren. 

Gespecialiseerde instituten tekenen ongelooflijke testresultaten op: 

 •  STERKER:
  4D- Comfort is 30% sterker dan normale pvc-folies. Er werd getest op de breukbelasting. De grotere sterkte is het gevolg van het fabricageproces. Zowel de wijze waarop de grondstoffen gemengd worden als de methode die gebruikt wordt om van de pvc-pasta een folie te maken, spelen hierbij een grote rol. Het 4D-productieproces garandeert een zeer sterke moleculaire binding in de drie dimensies. Slechts door extreem hoge belasting zou deze moleculaire structuur kunnen verbroken worden. De atermatrassen geproduceerd met deze waterbedfolie geven dan ook meer vertrouwen. 
 •  ELASTISCHER:
  4D- Comfort is 10% elastischer dan  normale pvc-folies. Ze zijn ook elastischer  dan andere folies zonder polymere weekmakers. De hoogwaardige (en ook aanzienlijk duurdere) samenstelling ligt aan de basis van deze elasticiteit. Door deze hogere elasticiteit kunnen waterbedden geproduceerd worden die zich nog beter aan het lichaam aanpassen. 
 •  LANGERE LEVENSDUUR:
   4D- Comfort weerstaat buigproeven minstens 8 x langer dan normale pvc-folies. Een lek in een waterbed ontstaat vrijwel altijd op een plaats waar de matras veel moet plooien. Op zulke plaatsen ontstaan eerst microscopisch kleine breuken, die later uitgroeien tot echte scheurtjes en lekken. De extreem hoge weerstand van de folie tegen het herhaaldelijk plooien, garandeert een lange levensduur. Bij buigproeven onstaan in een normale folie al breuken na circa 1.300.000 herhalingen. 4D-Vinyl weerstaat meer dan 10.000.000 bewegingen. Bovendien zal een 4D-Vinyl waterbed langer meegaan. 
 •  BLIJFT LANGER ZACHT:
   4D- Comfort blijft langer zacht dan klassieke pvc-folies. Hoogwaardige polymere weekmakers lossen niet op in het water van de matras. Dat garandeert een zeer langdurige zachtheid van het materiaal, ook na langdurig contact met water. Weekmakers met eenvoudige monomere moleculaire structuren lossen sneller op, met verharding van de folie tot gevolg. Een waterbed met 4D-Vinyl  geeft u jarenlange constante kwaliteit en comfort. 
 •  VERHOOGDE DENSITEIT:
   4D- Comfort is 12% zwaarder dan normale pvc-folies. Dat is een gevolg van het productieproces, waarbij de grondstoffen onder zeer hoge druk met elkaar vermengd worden. Daardoor is onze 4D-Vinyl niet enkel zwaarder, maar heeft hij ook een gelijkmatigere materiaalkwaliteit. De moleculaire structuur is ook beter gebonden in de 3 dimensies. Deze betere vermenging van de grondstoffen zorgt er ook voor dat zwakke plekken in het materiaal vermeden worden. In gewone pvc-folies kunnen deze zwakke plekken ontstaan door een slechte vermenging van de weekmakers, hierdoor verloopt ook de productie van de watermatrassen probleemloos.
 •  BESLUIT:
   4D- Comfort is een nieuwe folie speciaal ontwikkeld voor de waterbeddenmarkt. Het heeft alle eigenschappen om lang bestand te zijn tegen water en herhaalde bewegingen. Daarenboven is 4D®-Vinyl folie volledig anorganisch wat ze hygiënischer maakt. In tegenstelling tot bepaalde andere folies, bevat 4D-Vinyl ook geen schadelijke stoffen. Met de ontwikkeling van dit nieuwe waterbedfolie is het mogelijk om een waterbed te fabriceren waarvan de kwaliteit sterk verbeterd op verschillende domeinen.