Maak van uw waterbed een designbed, alles is mogelijk!

Om goed te kunnen slapen, heeft het lichaam een goede ondersteuning nodig. Een traditionele matras drukt op verschillende plaatsen op ons lichaam doordat de zwaardere delen van het lichaam dieper wegzakken.

Hierdoor wordt de onderhuidse bloedsomloop afgekneld en geven je hersenen een prikkel om te keren (70-100 keer per nacht!). Als we te vast slapen en niet keren worden we soms wakker met een vervelende tinteling in onze ledematen.

In een waterbed komen, door dit wegzakken, het hoofd en de benen iets omhoog waardoor de bloedsomloop zelfs verbeterd wordt en de druk op de wervels afneemt doordat het bekken kantelt.

Voordelen waterbed:

 1. Individueel aangepast slaapcomfort
  Deze watermatras is volledig afgestemd op mijn eigen lichaamsgewicht en bouw.
 2. Langere diepe slaapfases
  Ik slaap dieper en ononderbroken, want mijn hypothalamus-het deel van mijn hersenen dat instaat voor het ontwaken bij te hoge druk-krijgt meer rust.
 3. Nestwarmte
  Mijn lichaam verbruikt minder energie door de constancte temperatuur. Al mijn vitale functies komen tot rust.
 4. Spierontspanning
  Mijn spieren ontspannen zich snel en volledig door de betere doorbloeding. Omdat mijn benen hoger liggen, ontspant mijn rug en worden lymfe en bloed beter afgevoerd.
 5. Allergievrij
  Dankzij het ideale microklimaat krijgen huisstofmijt ,stoffen en schimmels geen kans.
 6. Hygiënisch
  De oppervlakte van de watermatras is gemakkelijk te reinigen en de hoes is afneembaar en wasbaar.
 7. Verzachting van rugpijn
  Het slaapsyteem volgt mijn natuurlijke vormen zodat mijn wervelkolom en lichaam in een ergonomisch verantwoorde positie liggen.
 8. Stabiele ligpositie
  Warmte, optimale drukverdeling en spierontspanning stabiliseren de positie van mijn lichaam. Dat betekent ononderbroken doorslapen.
 9. Uitgerust wakker worden
  Omdat ik minder van houding verander, wordt mij slaap beter van kwaliteit en recupereer ik sneller.
 10. Optimale drukverdeling
  De vergrote matras oppervlakte en de draagkracht van het water verlagende druk op de zwaarste punten van mijn lichaam.
   

Systemen:

Een Profine® waterbed is de beste voorbereiding op een nieuwe dag. Elk punt van het lichaam wordt door het water gedragen, doordat water zich perfect aan iedere lichaamsvorm aanpast. Het lichaam wordt gelijkmatig en soepel ondersteund. Lichaamsdelen die teveel druk ondervinden op een conventionele matras (bv. hielen, bekken en schouders) drukken nu het water weg. Dit water wordt vervolgens verplaatst naar de lichaamsdelen die onvoldoende ondersteund worden zoals rug, nek en knieholtes. Door de natuurlijke houding die het lichaam aanneemt op het water kantelt het bekken licht en wordt elke druk op de tussenwervelschijven weggenomen.
Hierdoor kunnen deze zich optimaal genereren en is uw rug klaar om een nieuwe dag aan te vatten. Een optimale stabilisatie aan de binnenzijde van de watermatras zorgt voor jarenlang genot van een ergonomisch correcte slaaphouding. De persoonlijke op maat gemaakte bekkensteun garandeert een ergonomisch verantwoord ligcomfort. U heeft de keuze uit 4 stabilisatiesystemen:

1. Fiber:
Stabilisatie met thermische vezels, ruggenwervelondersteuning in fiber
Stabilisatiegraad van P0 tot P8

2. Active Support:

Stabilisatie met thermische vezels, ruggenwervelondersteuning in fiber verstevigd met watervaste schuimplaat
Stabilisatiegraad van P0 tot P8

3. Zensleep by Profine®
Een revolutionair Stabilisatiesysteem

Door de jaren heen heeft het waterbed bewezen het meest drukvrije comfort te bieden onder de slaapsystemen. Uw rug heeft dan ook recht op een welverdiende nachtrust. De traditionele slaapsystemen hebben hun techniek het voorbije decenium gebaseerd op het basisprincipe van drukvrij slapen met comfortzones. Toch blijft het waterbed nog steeds koploper op vlak van hygiëne, temperatuurregeling en drukvrije ondersteuning. Met Zensleep® is Profine® erin geslaagd de voordelen van slapen op water te combineren met een gepersonaliseerd duurzaam stabilisatiesysteem. De Zensleep watermatras wordt gevuld met een speciaal ontwikkelde watervaste en uiterst opencellige schuim.

GEPERSONALISEERD ONTWERP: 
PROFINE® COMFORT TEST

Ieder menselijk lichaam heeft zijn eigen specifieke vorm. Met de comfort test wordt uw lichaam opgemeten. Vervolgens wordt er aan de hand van deze fysiologische gegevens een speciaal voor u op maat gesneden matras geproduceerd met al dan niet een aangepaste schouder en/of bekkenzone.
De fysiologische “Ergocheck” van elke persoon is de basis voor een op maat gemaakt Profine® watermatras.